ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με αόριστη ατζέντα, («Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας), συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη σύσκεψη θα μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή (27.5) τις 12:30.
Αυτήν την ώρα δεν είναι γνωστός ο συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πήρε ο πρωθυπουργός την πρωτοβουλία ούτε το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο συγκαλείται η Σύσκεψη των αρχηγών.
Το βέβαιον είναι οτι η κυβέρνηση, την ώρα που ανακοίνωσε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καταστροφής της χώρας, έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τελεί υπό πανικό και για αυτό επιχειρεί να δρομολογήσει έκτακτες δραματικές και εκβιαστικές εξελίξεις συναίνεσης και συνενοχής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση, βλέποντας την πλήρη αδυναμία της να εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας και τρέμοντας το ογκούμενο κύμα των λαϊκών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων, προωθεί κάτω και από την πίεση της Ε.Ε., εκβιαστικά διλήμματα του τύπου ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ 'Η ΕΚΛΟΓΕΣ, με στόχο να προκαλέσει είτε αναδίπλωση της αντιπολίτευσης είτε εκλογές με φοβικά αντανακλαστικά στους πολίτες και άκρως κινδυνολογικά διλήμματα.
Ο κυβερνητικός εκβιασμός, ο οποίος συνεπικουρείται και από τους εκβιασμούς των Κοινοτικών κύκλων, βλ παρακάτω δηλώσεις Γιάγκερ, απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στη ΝΔ αλλά έχει ωςπαραλήπτες και όλους τους φοβικούς προθύμους!
Αυτή την ώρα στο χώρο της Αριστεράς χρειάζεται μια μεγάλη ενωτική πρωτοβουλία συμπαράταξης όλων των δυνάμεών της, με ριζοσπαστικό εναλλακτικό προγραμματικό περιεχόμενο!
Όλες οι ηγεσίες της Αριστεράς έχουν μεγάλη ιστορική ευθύνη να ανταποκριθούν σε αυτό το ενωτικό κάλεσμα για τη διάσωση του τόπου, του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, όπως έκαναν και σε άλλες πολύ κρίσιμες ιστορικές φάσεις.
Οι ευθύνες όσων ηγετικών προσώπων δεν ανταποκριθούν θα είναι μεγάλες και η ιστορική τους καταδίκη ανεξίτηλη! 

Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε τα σχετικά ρεπορτάζ, από τις διαδικτυακές πύλες naftemporiki.gr και in.gr

Την Παρασκευή Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30 έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Κάρολου Παπούλια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Η σύσκεψη ακολουθεί τη σειρά επαφών που είχε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς σε αναζήτηση συναίνεσης για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Την ελπίδα ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα βρουν το πολιτικό θάρρος για να πουν το μεγάλο «ναι» ώστε να υπάρξει μία οικουμενικής αντίληψης σύνθεση που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης .
Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση Επιτροπής εξέτασης του δημοσίου χρέους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι πλέον επικίνδυνη για τη χώρα και όσο γρηγορότερα δώσει το λόγο στο λαό τόσο το καλύτερο θα 'ναι για τη χώρα.
Αίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσαν οι δηλώσεις τους Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ στους Financial Times Deutschland, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».
Απαντώντας στον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης παρατήρησε ότι το θέμα είναι πλέον τί απαντά η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις, που όπως σημείωσε, αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, καλώντας έτσι την κυβέρνηση να πάρει θέση.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!