ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

«ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΕ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Σε κοινωνική και οικονομική έρημο θα μετατρέψουν τη χώρα οι ξέφρενες ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις και τα μέτρα ύψους έως 30 δις της περιόδου 2011-2015, που «κλειδώνουν» με΄σα στη βδομάδα απόκυβέρνηση και τρόϊκα.
 
Συγκεκριμένα, μόνο για το 2011, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε τρόικα και κυβέρνηση τα εξής:
1. Η μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%-30%!
2. Η κατάργηση του επιδόματος γάμου στο Δημόσιο. Θα διατηρηθεί πιθανώς το επίδομα τέκνων!
3. Η αύξηση των ετών από 2 σε 5, προκειμένου να καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στημισθολογική ωρίμανση!
4. Η διεύρυνση του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις σε μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα!
5. Η παροχή κοινωνικών επιδομάτων με «προκρούστεια» εισοδηματικά κριτήρια!
6. H περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έως 1 δισ. ευρώ!
7. Το κλείσιμο τουλάχιστον μιας ΔΕΚΟ μέσα στο έτος!
Τα παραπάνω μέτρα αφορούν στην συγκεκριμενοποίηση περικοπών ύψους 1,6 δις και έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μέτρα λιτότητας ύψους 4,4 δις για το β’ εξάμηνο του 2011.
Οι «διαπραγματεύσεις» πάντως μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας για να «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα συνεχίζονται, ενώ στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται να προκύπτει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου» φορέα που θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Οι διαβουλεύσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν πολύωρες. Γι’ αυτό και μέχρι να «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα, η τρόικα μετέθεσε την ημερομηνία αναχώρησής της για το Σάββατο αντί για την Πέμπτη που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο. Όταν ολοκληρωθεί η «διαπραγμάτευση» (ή μάλλον καλύτερα η συνεργασία), αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως τοEurogroup για να εξετάσει τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας. Αυτό θα συμβεί είτε στις 6 Ιουνίου (την ερχόμενη Δευτέρα) είτε στις 13 του μήνα, ώστε το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και να ξεκινήσει η συζήτηση για το Μνημόνιο Νο2.
Στο ζήτημα τώρα τωνιδιωτικοποιήσεων, φαίνεται ότι θα προωθηθεί τελικά η δημιουργία ενός «ανεξάρτητου» φορέα – όπως προείπαμε- που θα εκτελεί το πρόγραμμα ξεπουλήματος της χώρας. Σε αυτόν δεν θα υπάρχει συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, ενώ όλα δείχνουν ότι θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της τρόϊκας. Μάλιστα, από τη στιγμή που ο οργανισμός θα αναλαμβάνει κάποιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να το ανακόψει ή να το ανακαλέσει! Επιπλέον, στο «μέτωπο» των συντάξεων θα υπάρξουνβάρβαρες περικοπές μέσα στο 2011, μέσω της επιβολής επιπλέον ειδικής εισφοράς στις κύριες συντάξεις καινέας εισφοράς στις επικουρικές αλλά και της διακοπής καταβολής του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους.
Το κυβερνητικό πρόσχημα γι' αυτήν την , άνευ προηγουμένου, νεοφιλελεύθερη επίθεση δεν είναι άλλο από τη δημοσιονομική "εξυγίανση". Όμως εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε απλά μ' ένα σχέδιο περικοπών και περιορισμού των δαπανών αλλά με μια επιχείρηση πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου τομέα, ο οποίος θα "ακρωτηριαστεί" σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι σε θέση να προσφέρει σχεδόν καμιά υπηρεσία στους πολίτες. Επακόλουθο φυσικά θα είναι η εμπορευματοποίησηκαι η εκχώρηση σε ιδιώτες αυτών των υπηρεσιών -υγεία, παιδεία, ασφάλιση κτλ-, προκειμένου η Ελλάδα, ως σύγχρονο "πειραματόζωο" να μετατραπεί σε "εργαστήρι τρόμου" του πιο άκρατουνεοφιλελευθερισμού, ιδανικό πεδίο για την εκτόξευση της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Καθίσταται σαφές λοιπόν, ότι αν περάσουν αυτά τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα η χώρα θα μετατραπεί σε κοινωνική και οικονομική έρημο και οι πολίτες θα οδηγηθούν στην απόλυτηεξαθλίωση. Γι΄ αυτό και είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να ξεχυθεί ο ελληνικός λαός σε πλατείες καιδρόμους και να επιβάλλει, με τη μαζική του παρουσία και αντίσταση, την απεμπλοκή από το καταστροφικό μνημόνιο και την προοδευτική αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας.

Αντίσταση για την προοδευτική ανατροπή! Αν όχι τώρα πότε;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!