ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (€10 ΔΙΣ) ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011!ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (€6,1 ΔΙΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!
Στα € 9,967 δις εκτοξεύτηκε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το 4μηνοΙανουαρίου – Απριλίου 2011, σύμφωνα με τα μηνιαία ταμειακά στοιχεία που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου το Υπουργείο Οικονομικών. Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, το σχετικό έλλειμμα είχε κλείσει στα€ 7,328 δις.
Η πρωτοφανής αυτή δημοσιονομική κατάρρρευση, παρά τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που έχουν παρθεί τόσο στην πλευρά των δαπανών όσο και στην πλευρά των εσόδων, καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα. Πως δηλαδή, το μνημονιακό πρόγραμμα δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένανζουρλομανδύα, ο οποίος όσο ρίχνει την οικονομία στην ύφεση, τόσο καταβαθρώνει τα έσοδα,"δικαιολογώντας" έτσι επιπλέον μέτρα κοκ...
Πέρα όμως από το ύψος του ελλείμματος, και τη σύνθεσή του, έκρηξη σημειώνεται και στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που φτάνουν αισίως τα €6,1δις.
Την μερίδα του λέοντος, έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, με €2,542 δις, καθώς οασφαλιστικός αρμαγεδδών του καλοκαιριού του 2010, οδήγησε σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις, με δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους να...περιμένουν το εφάπαξ!
Αντίστοιχα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων φτάνουν τα €1,721 δις, τωνυπουργείων τα €892 εκατ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα €738 εκατ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!