ΕΠΙΣΤΟΛΗ 14 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ 'H ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΒΟΜΒΑ";
Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!
Ευρεία συζήτηση και ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση των 14 βουλευτών να αποστείλουν ανοιχτή επιστολή στον Γ. Παπανδρέου με την οποία θέτουν μια σειρά κυρίως διαδικαστικών θεμάτων.
Μέσω της επιστολής οι "14" ζητούν την άμεση σύγκληση "όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος" προκειμένου να συζητηθεί τοΜεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αλλά και να γίνειαπολογισμός του 1 χρόνου εφαρμογής του Μνημονίου. 
Την επιστολή υπογράφουν οι: Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Τζελέπης, Ολγα Ρεντάρη, Θωμάς Ρομπόπουλος, Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Σαλαγιάννης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Αθανασία Μερεντίτη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εκτορας Νασιώκας και Βασίλης Γερανίδης.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η τελική μορφή του νομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα κατατεθεί τη Δευτέρα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια ημέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Από ότι φαίνεται τελικά, η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου, ο οποίος διαδηλώνει είτε με τα συνδικάτα και τα σωματεία είτε "αυθόρμητα" στις πλατείες, οδήγησε τους βουλευτές στην κίνηση αυτή. Οι βουλευτές του οποίου δεν μπορούν πλέον σε αρκετές περιπτώσεις, ούτε καν να κυκλοφορήσουν, εδώ και αρκετούς μήνες στις εκλογικές τους περιφέρειες, λόγω της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας!
Κύκλοι της Αριστεράς, σχολιάζοντας την επιστολή την χαρακτήριζαν ως επικοινωνιακό άλλοθι για τους ίδιους τους βουλευτές που τη συνυπογράφουν, ενώ αφήνουν μικρά περιθώρια να συνιστά μια κίνηση που μπορεί να ταράξει τα κυβερνητικά νερά και να προκαλέσει θετικές διεργασίες και θετικές πολιτικές εξελίξεις.
Οι εξελίξεις αυτές μπορούν να προέλθουν μόνο μέσα από μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές προοδευτικές ανατροπές, οι οποίες θα έρχονται σε ξεκάθαρη και ανοιχτή σύγκρουση με τις επιλογέςΚυβέρνησης - τρόικας, χωρίς μισόλογα και με ξεκάθαρο αντι-μνημονιακό και αντι-νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό.
 
Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της Ίσκρα, παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα.
Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις, Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!