Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΩΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ – ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΓΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ 'ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ'!
Στο κουρέλιασμα κάθε έννοιας δημοκρατίας, ακόμα και αυτής της έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα προχωρήσει για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αυτή τη φορά, με σκοπό να περάσει άρον – άρον τομεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τη Βουλή.
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα υποβολήτς του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, θα έχει ως εξής: Τη Δευτέρα θα συγκληθεί άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομίας και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, την Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα, με παρέμβαση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99.5, επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα κατατεθεί ως ένα και μοναδικό άρθρο!!! Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, αυτό δικαιολογείται στη βάση του αστείου ισχυρισμού πως "το μεσοπρόθεσμο είναι τριετής προϋπολογισμός" (και επομένως) "θα ακολουθήσει εκτελεστικός νόμος"

Όλη η κοινωνία όμως γνωρίζει πολύ καλά, πως το μεσοπρόθεσμο, δεν είναι 'απλά ένας προϋπολογισμός', αλλά ένα σύνολο δεκάδων δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα κουρσέψουν μισθούς, φοροαπαλλαγές μισθωτών, κοινωνικές δαπάνες κλπ...
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, "έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας, ότι το Μεσοπρόθεσµο θα περάσει ως 'άρθρο 1' και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω σε αυτό". Και αυτό για να μη δοθεί η ευκαιρία σε κυβερνητικούς βουλευτές να εκφράσουν τη διαφωνία τους επί συγκεκριμένων μέτρων, καταψηφίζοντας επιμέρους άρθρα ενός υποθετικού πολυνομοσχέδιου.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, παραβιάζει ανοιχτά το Σύνταγμα μετατρέποντας το σε κουρελόχαρτο προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο:
  1. Το Μάιο του 2010, το Μνημόνιο υπερψηφίστηκε παραβιάζοντας τη συνταγματική επιταγή του ορίου 180 βουλευτών 
  2. Λίγο αργότερα, η Βουλή με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έδωσε λευκή επιταγή στον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών, να μπορεί να συμφωνήσει οτιδήποτε με την τρόικα, με τη Βουλή απλώς να εηνημερώνεται και να συζητά σχετικά επί των συμφωνιών αυτών.
  3. Η δανειακή σύμβαση του μνημονίου, παρόλο που έχει κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο στη Βουλή, δεν έχει κινηθεί ακόμα η διαδικασία κύρωσής της...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!