ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ dimoskopiseissΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ!
ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ!
Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue, στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ και να συγκεντρώνει ένα 31% σε μία επτακομματική Βουλή.

Στο βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής» και του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει στο 2,5%. Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το γεγονός ότι το 82% των πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.

Τρεις στους πέντε δεν πιστεύουν πως στην παρούσα φάση χρειάζονται πρόωρες εκλογές ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση: Το 59% απορρίπτει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 82% θεωρεί λανθασμένη την ακολουθούμενη πολιτική.

Ένας στους τέσσερις πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη: Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς συγκεντρώνουν από ένα 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνουν κανένας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!