ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!


ΚΥΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ 20-25 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!
Κακή αρχή φαίνεται ότι έκανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωποςΗλίας Μόσιαλος ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τόνισε ότι ημονιμότητα στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης στο πλαίσιο της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Κατ' αυτόν τον τρόπο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει πλήρως το δρόμο για τη Συνταγματική άρση της μονιμότητας, πράγμα που θα δώσει ώθηση για μεγάλα κύματα εκβιασμών, ομηρίας και απολύσεων στο Δημόσιο!
Στην ίδια συνέντευξή του ο Ηλίας Μόσιαλος επιβεβαιώνει, όσο και αν επιχειρεί να τα «μασήσει» ότι, ακόμα και σήμερα, οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι επί θύραις στους δημόσιους οργανισμούς που καταργούνται!
Ταυτόχρονα, έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος, το οποίο θα αφορά ερωτήματα για Συνταγματικές αλλαγές, που θα συγκροτήσειεπιτροπή 20-25 προσωπικοτήτων!
Με αυτόν τον εύσχημο τρόπο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου επιχειρείνα πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα» και «λαθραία» να υπεκφύγει από  το να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα-έκτρωμα!
 

* Η iskra παραθέτει στη συνέχεια, πιο λεπτομερές ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για τις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου:
Ευρεία διαβούλευση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Ηλ.Μόσιαλος
Το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης συνταγματικής αναθεώρησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στον ΒΗΜΑ 99,5, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Πάγκαλου περί μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Σχετικά με το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων οργανισμών που καταργούνται, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους, ωστόσο παρατήρησε πως το περιεχόμενο της αξιολόγησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απολύσεις αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα, σχετικά με τη διαδικασία για το δημοψήφισμα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι εντός του καλοκαιριού Επιτροπή Προσωπικοτήτων θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, θα ακολουθήσει διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς και τελικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταλήξει στα ζητήματα που θα τεθούν ως ερωτήματα στο δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την τοποθέτηση Πάγκαλου ο κ. Μόσιαλος απάντησε: «Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Θα τεθούν στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων, και ποτέ με προκαταλήψεις και αποφάσεις εκ των υστέρων. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ειδικά για όσους αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περί αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Σχετικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος ανακοίνωσε: «Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα.
»Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος. Μια συζήτηση ανοιχτή με τους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς, πολιτικά κόμματα και όλες αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν στη σωστή κοινοβουλευτική διαδικασία, που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!