ΜΕΤΑ ΤΟΝ ''ΨΕΥΤΟ-ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ'', ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
















Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ! 
ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕΤΑ Η 6η ΔΟΣΗ! 
ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΧΩΡΑ! ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!
Μετά την θεατρική δήθεν εμπλοκή των διαπραγματεύσεων τρόικας-κυβέρνησης την προηγούμενη βδομάδα, αμφότερες οι πλευρές προχωρούν, σε αγαστή συνεργασία, στη λεηλασία της χώρας.
Όπως επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ευαγγ. Βενιζέλος,  η κυβέρνηση, παρά τους επικοινωνιακούς ''ψευτοτσαμπουκάδες'' της,  θα παραδώσει  άνευ όρων τη χώρα και τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις και τις ορέξεις της τρόικα, για την ικανοποίηση των πιστωτών της χώρας και των συμφερόντων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. 

FAST TRACK ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!  
Κατόπιν αιτήματος των πιστωτών της Ελλάδας, κυβέρνηση και εγχώριο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο προχωρούν σε διαδικασίες "fast track" προκειμένου μέχρι την επάνοδο των τροϊκανών στη χώρα, να έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση ικανοποίησης των επιθυμιών τους και συγκεκριμένα: του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της όξυνσης της λεηλασίας του εισοδήματος και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, της απορύθμισης της δημόσιας διοίκησης όπως και των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των κλαδικών και εν γένει των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και της περαιτέρω κατεδάφισης σε ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο κοινωνικό κράτος.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν, λοιπόν,  και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως "μεσιτικό γραφείο''  : 
«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα το πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ενεργοποίηση και τη διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις, νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων), ενιαίο μισθολόγιο, ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αύριο Τετάρτη η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρόσθεσε πως άμεσα προσχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος, στη ΔΕΠΑ στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.
Ακόμη, άμεσα προχωρά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με καταργήσεις και συνενώσεις φορέων.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενεργοποιείται άμεσα και διευρύνεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία (επανεκπαίδευση, μετακίνηση σε άλλον τομέα, απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση)
Για το στενό δημόσιο σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στον κρατικό υπάλληλο και όχι σε αυτόν συγκεκριμένου υπουργείου, και έτσι, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να γίνει μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού.
Επιπλέον, θα γίνουν άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας, ενώ η κυβέρνηση προχωρά και στον ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του εθνικού φορολογικού συστήματος.
Επιπλέον, προωθείται το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, θα είναι πραγματικά ενιαίο, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ίση αμοιβή για ίδια εργασία στο δημόσιο. Πρόσθεσε όμως πως κάποιος που έχει θέση ευθύνης μπορεί να πετύχει ένα πριμ παραγωγικότητας, ενα μπονους.
Αναφορικά με τα κλειστά επαγγέλματα, γνωστοποίησε πως θα κλείσουν όλα τα κενά σε σχέση με το άνοιγμά τους.
Επίσης, έκανε γνωστό πως όποιος φορέας δεν δηλώνει τις δαπάνες του στο μητρώο ανάληψης υποχρεώσεων θα παύει να επιχορηγείται.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΜΕΤΑ Η 6η ΔΟΣΗ
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και o διεθνής τύπος, οξύνουν τις πιέσεις τους προς την Ελλάδα. Ο χρόνος για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τις αποφάσεις που απαιτούνται «είναι προφανώς εξαιρετικά σύντομος», διαμηνύει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ ο υπουργός, Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιεί ότι μόνο με το «πράσινο φως» της τρόικας θα μπορέσει η Ελλάδα να λάβει την 6η δόση των δανείων, επιτείνοντας το θρίλερ των τελευταίων εβδομάδων.
 
«Πρέπει να το ξέρουν αυτό στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια αποφάσεων» (!) , δήλωσε ο Σόιμπλε ανοίγοντας τη συζήτηση στη γερμανική Βουλή για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012. Συμπλήρωσε, δε, ότι η υποστήριξη των χωρών της Ευρωζώνης μπορεί να ισχύει μόνο σαν «βοήθεια για την αυτοβοήθεια». Ομολόγησε ότι πρόκειται για πορεία δύσκολη, όπως έδειξαν οι εσωτερικές αντιδράσεις στις πληττόμενες χώρες, οι οποίες αποφάσισαν σκληρά μέτρα για τη μείωση του χρέους, ωστόσο, τόνισε ότι «η εικόνα της άνετης αιώρας είναι σίγουρα λανθασμένη».
 
Ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι η λύση στην κρίση βρίσκεται στη «φιλική προς την ανάπτυξη πολιτική περιορισμού του χρέους», ενώ υπογράμμισε ότι οι «δομικές μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση». Τόνισε, μάλιστα, την ανάγκη να υπάρξει μία στροφή μακριά από τον «στηριζόμενο στα χρέη καπιταλισμό», όπως τον χαρακτήρισε για την πολιτική δανεισμού που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

Μπροστά στο εφιαλτικό αυτό σκηνικό που ετοιμάζουν για τη χώρα και τους εργαζόμενους, κυβέρνηση, τρόικα και Ε.Ε., μόνη ελπίδα μπορεί να είναι η ανάπτυξη μιας αριστερής πρωτοβουλίας, προκειμένου οι δυνάμεις της Αριστεράς συμπαραταγμένες στη βάση ενός ριζοσπαστικού εναλλακτικού προγράμματος να θέσουν τις βάσεις για μία νέα, ελπιδοφόρα πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου σε προοδευτική, κοινωνική και οικολογική κατεύθυνση.
 Με την καταστροφή της χώρας να βρίσκεται στο «και πέντε» τα χρονικά περιθώρια για την Αριστερά και τον λαό είναι ασφυκτικά.

απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!