Η ΕΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ!
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ!
Η ΕΕ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!
Σε μια απόφαση - υπόκλιση στις χειρότερες εκδοχές τουκρατικού αντικομμουνισμού κατέληξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χθες Τρίτη 20 Σεπτέμβρη.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε, πως τοσφυροδρέπανο δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά, διότι... αντίκειται στα... χρηστά ήθηορισμένων κρατών μελών, ιδίως της Ουγγαρίας.
Φυσικά, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν έχει καμία σχέση με μια υποτιθέμενη προστασία των συμβόλων του κομμουνισμού από την εμπορευματοποίηση, -η οποία θα ήταν θεμιτή-, αλλά για μια υπόκλιση της ΕΕ στον επίσημο κρατικό αντικομμουνισμό του ουγγρικού κράτους!
Στην Ουγγαρία, τόσο το σφυροδρέπανο όσο και το κόκκινο αστέρι, είναι πολιτικά σύμβολα τα οποία έχουν τεθεί εκτός νόμου από τις αστικές μετασοβιετικές πολιτικές ελίτ. Παρόμοιες καταστάσεις ισχύουν στην Τσεχία (απαγόρευση λειτουργίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας) αλλά και στην Εσθονία (όπου διώκονται οι κομμουνιστές και οι Ναζί παραουσιάζονται ως απελευθερωτές). 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όλα ξεκίνησαν το 2006 οπότε η Couture Tech Ltd, εταιρεία σχετιζόμενη με τις διεθνείς δραστηριότητες ενός Ρώσου σχεδιαστή ρούχων, κατέθεσε ενώπιον του... Γραφείου των κοινοτικών σημάτων της ΕΕ αίτηση περί καταχωρίσεως ως εγκεκριμένου για την ευρωπαϊκή αγορά σήματος των ρούχων της, ένα εμβλήμα της πρώην ΕΣΣΔ. το οποίο είχε σε περίοπτη θέση ένα σφυροδρέπανο.
Το ευρωπαϊκό Γραφείο, δρώντας ως έλληνας χωροφύλακας της δεκαετίας του ΄50, απέρριψε την αίτηση με το επιχείρημα ότι το σήμα αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντίθετο στα χρηστά ήθη ενός τμήματος του ευρωπαϊκού πληθυσμού το οποίο διαβιεί σε ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο είχε τελέσει υπό το σοβιετικό καθεστώς.
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την προσφυγή σημειώνοντας ότι ο κοινοτικός κανονισμός για τα κοινοτικά σήματα προβλέπει ότι "ένα σήμα δεν πρέπει να γίνεται δεκτό αν αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και τούτο έστω και αν οι ανωτέρω λόγοι ισχύουν μόνον εντός ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".
Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έλαβε υπόψη του την περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, "το σφυροδρέπανο και ο ερυθρός αστέρας με πέντε βραχίονες" θεωρούνται ως "σύμβολα αυταρχισμού", η δε χρήση τους αντίκειται στη δημόσια τάξη.

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΕ;

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το κατά πόσον η επιχειρηματολογία της συγκεκριμένης απόφασης μπορεί να δράσει ως "οδηγός" για την απαγόρευση προώθησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και τηςπολιτικής παρέμβασης των κομμουνιστών σε επίπεδο ΕΕ  (πχ συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων σε ευρωεκλογές κλπ).
Το σίγουρο είναι πάντως, πως όσο η κρίση του καπιταλισμού και οι διαλυτικές τάσεις τηςΕυρωζώνης παροξύνονται, τόσο πιο πολύ η ΕΕ θα προσπαθεί να φιμώσει την κομμουνιστική Αριστερά δίνοντας, παράλληλα, γη και ύδωρ στην ακροδεξιά κάθε απόχρωσης, μετατρεπόμενη έτσι σε ένα νέο ολοκληρωτισμό!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!