ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!απο την ισκρα
ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!
ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!
Το νέο πακέτο μέτρων λεηλασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δίνει τηχαριστική βολή σε οικονομία καιλαϊκά εισοδήματα. Και είναι μόνο η αρχή στη νέα φάση κατεδάφισης που προκαλεί ιλίγγους απελπισίας.
Αυτήν την ώρα δεν υπάρχειαπολύτως κανένα περιθώριο αναμονών και νέων ψευδαισθήσεων!
Το ποτήρι ξεχείλισε!
Η χώρα καταστρέφεται, η οικονομία ρημάζει, οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός αφανίζονται!
Αυτήν την ώρα ο χειρότερος εχθρός είναι η απογοήτευση, η σύγχιση, η μοιρολατρεία, η τυφλή οργή και η αδιέξοδη αγανάκτηση.
Είναι στιγμές που οι λαοί αποφασίζουν και δρουν. Σώζουν και δεν σώζονται!
Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ποτέ δεν υπήρχαν! Πολύ περισσότερο σήμερα.
Τούτη την ώρα η διέξοδος από τη μνημονιακή καταστροφή και την "αποικιακή" ληστεία απαιτεί,περισσότερο από χθες, μεγάλες τομές και ρήξεις.
Δεν αρκεί η κριτική στην επελαύνουσα βαρβαρότητα, η οποία, χωρίς σαφή εναλλακτική απάντηση,καταντά δημαγωγία!
Και η εναλλακτική απάντηση, δύσκολη μεν αλλά εφικτή και ελπιδοφόρα, είναι μια και μόνη:
Να διακόψει εδώ και τώρα η χώρα την αποπληρωμή του χρέους, πρώτα από όλα του εξωτερικού, διεκδικώντας τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
- Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους είναι για την Ελλάδα μια πράξη δικαιοσύνης αλλά πάνω από όλα μια κίνηση ρεαλισμού και επιβίωσης.
- Να αποφασισθεί η άμεση έξοδος από το ευρώ με τη συγκρότηση με νέους όρους εθνικού νομίσματος και τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής νομισματικής πολιτικής
Διέξοδος από την κρίση με τη χώρα στη Γερμανική φυλακή του ευρώ δεν υπάρχει! Όπως δεν υπάρχει ανεξάρτητη πορεία προοδευτικών δίκαιων μετασχηματισμών εντός του κατασκευάσματος της ΟΝΕ.
- Να προχωρήσει η άμεση εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών ώστε μαζί με το νέο εθνικό νόμισμα, να σχεδιαστεί μια νέα αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική διέξοδος και πολιτική.
Η "ΙΣΚΡΑ" ξέρει ότι δεν προτείνει έναν εύκολο δρόμο! Είναι, όμως, ο μοναδικός που μπορεί να ανοίξει νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες μιας νέας εθνικής και κοινωνικής προοπτικής.
Η απλή καταγγελία, όμως, του μνημονίου χωρίς άμεση ριζοσπαστική εναλλακτική απάντηση στο χρέος και στη χρηματοδότηση της οικονομίας, συνιστά εμπαιγμό και αδιέξοδο.
Μια προοδευτική απάντηση με αφετηρία τη στάση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ, την αμφισβήτηση της ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να προέλεθει από την κυβέρνηση ΓΑΠ ούτε από το μνημονιακά παραδομένο συναινετικό αστικό κατεστημένο μπλοκ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ)
Μια προοδευτική απάντηση μπορεί να προκύψει μόνο από μια μεγάλη ενωτική λαϊκή εξέγερση που θα ανατρέψει σε όφελος της ριζοσπαστικής Αριστεράς τη σημερινή παραδομένη τάξη πραγμάτων.
Μια τέτοια οργανωμένη με θετικό προσανατολισμό εξεγερσιακή λαϊκή προοπτική μπορεί να διευκολυνθεί, αν όχι να καταστεί πραγματικότητα, από μια μεγάλη συμπαραταγμένη Αριστερά!
Αυτήν την ώρα η κοινή δράση και συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων αποκτά χαρακτήραεθνικής και κοινωνικής σωτηρίας, αν όχι επιβίωσης.
Αυτήν την ώρα όλες οι ηγεσίες της Αριστεράς θα καταδικασθούν ιστορικά και αμετάκλητα αν δεν αναλάβουν τις ενωτικές ευθύνες τους.
Δεν μιλάμε για ενωτικές αριστερές εκφωνήσεις για επικοινωνιακούς λόγους χωρίς αντίκρισμα. Όπως δεν μιλάμε για εκκλήσεις συσπείρωσης γύρω από τον εαυτό τους.
Αυτό που επί ποινή, σχεδόν, ύπαρξης έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια αριστερή συμπαράταξη με άμεσους στόχους:
Να απαλλαγεί ο τόπος από το βραχνά του χρέους και να ξαναποκτήσει ανεξάρτητη δυνατότητα να διαμορφώσει μια προοδευτική πορεία διεξόδου και εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.
Αύριο θα είναι οριστικά αργά! Είμαστε στο και πέντε!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!