H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΘΑ... ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ!ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΛΟΓΩ "ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ" ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!
Νέο εκβιασμό κυβέρνησης - τρόϊκας εναντίον του ελληνικού λαού, θα σημάνει η σημερινή (19.9) τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την τρόικα!
Μάλιστα, για να ενισχυθεί το εκβιαστικό - κινδυνολογικό επικοινωνιακό κλίμα, ηΚυβέρνηση διέρρευσε στο Reuters πως η ελληνική πλευρά ζήτησε τη μετάθεση της τηλεδιάσκεψης στις 19:00 (από τις 15:00).
Όπως είναι φυσικό θα μετατεθεί και η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
Η φιλοσοφία και η κατεύθυνση των μέτρων αυτών (μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ), διαγράφτηκε ήδη από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Οικονομικών (περικοπή δαπανών, ''μικρότερο'' κράτος, περικοπές στους μισθούς και ιδιωτικοποιήσεις).
Συγκεκριμένα, οι δημοσιονομικοί στόχοι (έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ) για το 2011 και το 2012, θα πιαστούν, όποιο και αν είναι το κοινωνικό κόστος και παρά την, λόγω μνημονίου, ύφεση (που ρίχνει τον παρονομαστή του κλάσματος...) Επίσης, θα προωθηθούν άμεσα τα διαρθρωτικά μέτρα("κινεζοποίηση" αγοράς εργασίας, ξεπούλημα δημοσίου πλούτου κλπ). 
Παρόλα αυτά, τα ακριβή μέτρα θα ανακοινωθούν μετά την τηλεδιάσκεψη. Κοινώς, η τρόικα, θα αποφασίσει, σε τελική ανάλυση τί ακριβώς θα ανακοινωθεί και πότε ακριβώς θα  εφαρμοστεί!

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΤΡΟΪΚΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ!

Τις επιθέσεις και τους εκβιασμούς ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας η τρόικα, ζητώντας επιπλέον "χαράτσια" (εισπρακτικά μέτρα) εντός του 2011, σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου στοReuters. 
Πρόσχημα για αυτές τις απαράδεκτες απαιτήσεις που θα γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα είναι ημείωση των προβλέψεων για την απόδοση του "χαρατσιού των ακινήτων" από τα €2 - 2,6 δις στο € 1 δις!   
Οι λόγοι για την αναπροσαρμογή των προβλέψεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη, όλα όμως δείχνουν πως σχετιζεται με το διαφαινόμενη δημιουργία κινήματος άρνησης πληρωμής του χαρατσιού! Η απόπειρα τρομοκράτησης του λαού είναι σαφής: όσο πιο πολύ δυσανασχετείτε και διαμαρτύρεστε τόσο περισσότερα μέτρα θα επιβάλλονται!
Άλλωστε στη χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος σε ανάλογο τέμπο είχει δηλώσει πως "όσοι κάνουν (δήθεν") αντίσταση υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας"!
Στην ίδια  συνέντευξη, ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τα μέτρα αποτελούν, δήθεν,προϋπόθεση της διατήρησης των κοινωνικών δικαιωμάτων και εργατκών κατακτήσεων που κερδήθηκαν τα τελευταία 60 χρόνια, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός πως τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας, κατεδαφίζουν αυτό ακριβώς, το μεταπολεμικό "κοινωνικό συμβόλαιο"!
Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κινδυνολογική επίθεση στην Αριστερά, στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και στακινήματα, που διεκδικούν την μη-πληρωμή των χαρατσιών ή γενικότερα καλούν τους πολίτες σε αντίσταση!
Ο διεθνής τύπος  κάνει λόγο για τηλεφώνημα "από το οποίο κρέμεται το μέλλον της Ελλάδας" (Guardian) ενώ οι Financial Times υποστηρίζουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν μόνο μέχρι τις10 Οκτωβρίου.
Απο κοντά και η Κομισιόν εξαπολύει εκβιασμούς λέγοντας πως θα προκαλέσει την ολιγοήμερη καθυστέρηση της καταβολής μισθών και συντάξεων στη χώρα μεταθέτοντας την εκταμίευση της 6ης δόσης, πληρώνοντας πάντως στην ώρα τους τα τοκοχρεολύσια.
Φυσικά, οι απειλές της Κομισιόν ακόμα και στην πιο ακραία μορφή τους, είναι πιο πολύ "λόγια του αέρα", καθώς  ακόμα τα καταβαραθρωμένα (λόγω της ύφεσης έσοδα) επαρκούν για την έγκαιρη καταβολή, τουλάχιστον, των μισθών και των συντάξεων...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!