ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ: ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ! ΤΗΝ "ΚΡΥΒΕΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΥΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ "ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ" ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΕΘΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!
Ενώ οι μέρες περνούν και όλο και περισσότερες κρίσιμες πτυχές των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφήςτης Ευρωζώνης βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καμία επικοινωνιακή φανφάρα δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα.
Είναι σαφές πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής, συνιστά μια καραμπινάτη πτώχευση ή αλλιώς χρεοκοπία, με τους χειρότερους, όμως, δυνατούς όρους για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας: Οι εκπρόσωποι των πιστωτών (ΕΕ – IIF) αποφάσισαν ένα μικρό και αβέβαιο "κούρεμα" και ηκυβέρνηση απλώς παρακολούθησε, αποδεχόμενη την αποκιοκρατική καθημερινή εποπτεία όλης της κρατικής μηχανής από ευρωπαίους και κυρίως γερμανούς τεχνοκράτες!
Ήδη μέχρι και οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται να θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας, εφόσον προχωρήσει το "κούρεμα", με την Fitch να έχει εκδόσει ήδη σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της "Διεθνούς των Παραγώγων – ISDA, που θα αποφασίσει στην τελική ανάλυση την ενεργοποίηση των CDS, μέσω της βάφτισης του κουρέματος ως "χρεοκοπία", θυμίζουν χρησμούς της Πυθίας!
Και μόνο το προσδωκώμενο και αμφίβολο ως προς την επίτευξή του αποτέλεσμά των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, να φτάσει δηλαδή το χρέος το 120% του ΑΕΠ το 2020, όσο ήταν δηλαδή και το 2009, αρκεί για να χαρακτηρίσουμε τους χειρισμούς κυβέρνησης – ΕΕ το λιγότερο ως εγκληματικούς!
Ας δούμε όμως τα ζητήματα πιο αναλυτικά...
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ", ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ 50% ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ 46% ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ "ΜΕΤΑΦΟΡΑ" ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
Το στοιχείο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο προβλήθηκε με τη μέγιστη δυνατή ένταση από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, είναι φυσικά το ζήτημα του "κουρέματος".
Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σαφές, το "κούρεμα 50%" θα αφορά μόνο τα ομόλογα των ιδιωτών(τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) συνολικής αξίας €206 δις, με αποτέλεσμα η μείωση του συνολικού χρέους να φτάσει στην καλύτερη των περιπτώσεων το 27%!
Μάλιστα, τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν με σκοπό την αντικατάσταση των "κουρεμένων" ομολόγων, θα διέπονται από το αγγλικό και όχι από το ελληνικό δίκαιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πρώτη δανειακή σύμβαση της τρόικα. Η μεταφορά στο αγγλικό δίκαιο πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να επιβάλει απώλειες στα ομόλογα αυτά, προβαίνοντας σε μονομερείς αλλαγές της νομοθεσίας, όπως έχουν προτείνει κατά καιρούς διάφοροι αναλυτές ενώ σε γενικές γραμμές το αγγλικό δίκαιο θεωρείται πως προστατεύει ιδιαίτερα τη "μεριά" των πιστωτών! 
Την ίδια στιγμή, και αυτή η μείωση εξανεμίζεται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να δανειστεί μέσω της τρόικα, € 30 δις, προκειμένου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να επανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες.
Επίσης, η συλλογική περιουσία των εργαζομένων, δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία, θα υποστούν κούρεμα, χωρίς όμως καμία διασφάλιση!
Εν τω μεταξύ, και αυτό ακόμα το ζήτημα του όποιου κουρέματος, βρίσκεται στον αέρα!
Συγκεκριμένα η επίτευξη και αυτού ακόμα του στόχου της όποιας μείωσης του χρέους προς τους ιδιώτες, θα γίνει μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα τραβήξουν επί μακρόν, με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσής τους, μέχρι τον Ιανουάριο!
Ήδη οι πρώτοι εκβιασμοί από τη μεριά κυρίως των ελληνικών τραπεζών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Καλά πληροφορημένοι κύκλοι τονίζουν, ότι οι έλληνες τραπεζίτες απειλούν ακόμα και με τη μη-συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του κουρέματος αν δεν ικανοποιηθούν τα εξής:
Πρώτον, η επανακεφαλαιοποίησή τους μέσω του ΤΧΣ να γίνει με προνομιούχες μετοχές και όχι κοινές μετοχές, που θα ανήκουν στο ΤΧΣ και στο ελληνικό δημόσιο. Οι πρώτες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ενώ οι δεύτερες έχουν. Κοινώς, οι έλληνες τραπεζίτες θέλουν να τα έχουν όλα "μονά ζυγά δικά τους", παρά το γεγονός ότι βάσει του πρόσφατου μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου (βάσει του οποίου έγινε και η μαϊμού κρατικοποίηση της Proton), η συμμετοχή του δημοσίου γίνεται για περιορισμένο χρόνο και με απώτερο σκοπό την επιτυχή επανιδιωτικοποίηση!
Δεύτερον, οι έλληνες τραπεζίτες έχουν καταθέσει μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επίσημη πρόταση στο Eurogroup στις 21 Οκτώβρη, η οποία προβλέπει δύο επιλογές, και η οποία έχει γίνει δεκτή από το IIF σύμφωνα με τον οικονομικό τύπο:
Η πρώτη, προβλέπει την έκδοση νέων 20ετών ομολόγων (χωρίς εγγυήσεις) στο 20% της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων τίτλων και μετρητά στο 22,5% (κούρεμα 57,5%) και η δεύτερη την έκδοση νέων 20ετών ομολόγων (χωρίς εγγυήσεις) στο 70% της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων τίτλων (κούρεμα 30%).
Στόχος είναι οι ελληνικές τράπεζες να μπουν στη δεύτερη επιλογή, ενώ οι ξένες τράπεζες, που αποτιμούν τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές αγοράς, να επιλέξουν την πρώτη επιλογή.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το τελικό κούρεμα, να φτάσει τα €95 δις σε σύνολο ομολόγων ονομαστικής αξίας €206 δις. Σε απλή αριθμητική, το κούρεμα 50%, γίνεται ήδη 46,6%, και ποιός ξέρει τί άλλο θα σκαρφιστούν οι έλληνες και ξένοι τραπεζίτες!!!
Μάλιστα τα € 95 δις "κούρεμα" αντιστοιχούν σε συμμετοχή 100%, πράγμα σχεδόν αδύνατο, σε πρόγραμμα "εθελοντικής" αναδιάρθρωσης!
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η μόνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής που θα εφαρμοστεί στα σίγουρα, άμεσα και στο ακέραιο, θα είναι αυτή σχετικά με την καθημερινή νεοαποικιοκρατική εποπτεία του συνόλου της κρατικής μηχανής!
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ενίσχυση του task force, το οποίο διοικεί ο γερμανός μεταμοντέρνος Γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, με δεκάδες τεχνοκράτες, οι οποίοι θα είναι και οισκιώδεις υπερυπουργοί της όποιας αστικής κυβέρνησης στην Ελλάδα του Μνημόνιου.
Παράλληλα, ότι έχει απομείνει από τη Δημόσια Διοίκηση, θα εκποιηθεί σε ιδιώτες καθώς, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ομάδας Ράιχενμπαχ και του ΟΟΣΑ, που ζητούν μέχρι και την ιδιωτικοποίησητων πρωτοκόλλων των υπουργείων (βλ. ρεπορτάζ της ΙΣΚΡΑ εδώ)!
Παράλληλα, τα έσοδα από την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας για τη μείωση του χρέους δεν είναι πλέον € 50 δις αλλά €61 δις!
Η μεν εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και ακινήτων αναμένεται να αποφέρει €35 δις (αντί €50 δις), ενώ €15 δις θα αποφέρουν τα φωτοβολταϊκά του προγράμματος "Ήλιος" και € 16 δις το όφελος του δημοσίου από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών....
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!
Εν ολίγοις, η χώρα σύρθηκε από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου σε μια χρεοκοπία με τους χειρότερους δυνατούς όρους, χωρίς τα θετικά της χρεοκοπίας.
Μετά από 2 σχεδόν χρόνια μνημονιακής ύφεσης και κοινωνικής λεηλασίας, το χρέος φούσκωσε και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αμφίβολου μεγέθους και μηδενικής αποτελεσματικότητας "κούρεμα" με πρωτοβουλία, όχι της χώρας, αλλά των πιστωτών της!
Παράλληλα, το αντάλλαγμα για αυτό το κούρεμα είναι το τσεκούρωμα κάθε έννοιας εθνικής καιλαϊκής κυριαρχίας....
Ακόμα και τώρα, αυτήν την ώρα μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα, παραμένει η ΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, με σκοπό τη διαγραφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΣΥΝΟΛΟΥ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, με διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων.
Φυσικά, μια τέτοια λύση θα φέρει τη χώρα σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ, η οποία θα χρησιμοποιήσει ποικίλα αντίμετρα εναντίον της χώρας (πχ διακοπή χρηματοδότησης ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ κλπ) !
Συνεπώς η επιλογή της διαγραφής του χρέους πάει χέρι – χέρι μαζί με την άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με την κρατικοποίηση των τραπεζών και με την αμφισβήτηση βασικών πλευρών της λειτουργίας της ΕΕ!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!