ΔΗΜΑΡ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΕ ΡΟΛΟ ΟΥΡΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Η LIGHT ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!
Ασφαλώς η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»κάθε άλλο παρά ταυτίζονται.
Ωστόσο, η αντίδρασή τους απέναντι στην υπό διαμόρφωση κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπήρξε ανυπόφορα παρεμφερής και τουλάχιστοναπαράδεκτη, αν και μάλλον αναμενόμενη.
 Την περασμένη Πέμπτη ο Γρ. Ψαριανός (άκρως προφητικός) έσπευσε να προτρέψει με αγωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προχωρήσουν συναινετικά σε ολιγόμηνη συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής «για να διασφαλιστεί ηδημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της» (!) (όσο για τα μνημόνια, χαιρετίσματα!)
Την άλλη μέρα, έτρεξε ασθμαίνοντας ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος αφού είπε πως μόνος δρόμος είναι οι εκλογές, προσέθεσε με νόημα: «Θα χρειαστεί αναµφισβήτητα µια κυβέρνηση µεταβατικού χαρακτήρα για µικρό χρονικό διάστηµα, προκειµένου να οδηγήσει συντοµότατα τη χώρα σε εκλογές. Οτιδήποτε άλλο θα περιπλέξει περαιτέρω τα πράγµατα»
Η αποσιωπούμενη περιπλοκή του Φ. Κουβέλη είναι προφανώς ο κίνδυνος να μείνουν μετέωρα... νέα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα, που η συγκυβέρνηση είναι περίπου γεγονός, η ΔΗΜ.ΑΡ. ανακουφισμένη δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν και θα κρίνει αν θα ψηφίσει ναι ή όχι ή θα δώσει «ανοχή» υπό τις εξαγγελίες της! Αλήθεια, δεν τις γνωρίζει;
Από την άλλη οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ως γνήσιο κόμμα του «ευρώ» και της «ευρω-συναίνεσης»βρήκαν ευκαιρία το Σάββατο (03/11) να ξεσαλώσουν, ως βράχος, περίπου, του συστήματος, σε βάρος της Αριστεράς, η οποία κατ' αυτούς «αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά, θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, αφού, ουσιαστικά τάσσονται υπέρ του νέου κυβερνητικού σχήματος, θέτουν ως καθοριστικό ζήτημα για το νέο σχήμα, να διασφαλίσει, πριν τις «αναπότρεπτες» εκλογές, «την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, χωρίς να αναγκαστεί τον επόμενο μήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και σε έξοδο από την ευρωζώνη!''
Ό,τι έλεγαν χυδαιότατα και κινδυνολογικά οι πιο ακραίοι κύκλοι του συστήματος, δυστυχώς, τομηρυκάζουν στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Όλοι γνωρίζουν, όμως, ότι τα προσχήματα (ή όχι) της στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ είναι η δικαιολογητική βάση των νέων μνημονίων!
Τα περαιτέρω σχόλια δικά σας...
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Επίθεση στην κυβέρνηση, τη ΝΔ, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς εξαπολύουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, σχολιάζοντας τη στάση τους στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα.
«Όσα στραβά κι αν έχουμε ως ελληνική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μας αντιπροσωπεύει ένα τόσο κοντόφθαλμο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα. Από τον πρωθυπουργό, ανίκανο για την παραμικρή αυτοκριτική, μέχρι τον κ. Σαμαρά που δε θέλει να λερώσει τα χέρια του έως τις εκλογές, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τις καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών τους στα συμφέροντα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η αριστερά αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών» σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση.
Προσθέτουν πως «ανεξάρτητα από τις εξελίξεις των επομένων ημερών και τη μορφή, τη διάρκεια ή τη φυσιογνωμία του νέου κυβερνητικού σχήματος, δύο είναι τα καθοριστικά ζητήματα:
»Να διασφαλιστεί ότι θα αποκρουστεί κάθε εκβιασμός για την 6η δόση την οποία έχουμε πληρώσει με τόσες θυσίες και ότι οι αναπότρεπτες πια εκλογές δε θα εμποδίσουν τη χώρα να διατηρήσει ανοικτή την ευρωπαϊκή της προοπτική, χωρίς να αναγκαστεί τον επόμενο μήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και σε έξοδο από την ευρωζώνη.
»Να ανοίξει άμεσα ουσιαστικός δημόσιος διάλογος για το τι σημαίνει η νέα Δανειακή Σύμβαση για τη χώρα μας και το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα, ώστε η λαϊκή εντολή της νέας Βουλής να δείξει με σαφήνεια την απόφαση της για την κύρωση ή την απόρριψή της. Σε καμιά περίπτωση μια καταρρέουσα Βουλή δε νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες».
Καταλήγοντας, τονίζουν πως στις ερχόμενες εκλογές, «η τιμωρία των κομμάτων του πολιτικού συστήματος αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση προκειμένου να αναδειχθούν νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και να απελευθερωθεί ζωτικός χώρος για υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και για ουσιαστικές προτάσεις για μια άλλη πολιτική βιώσιμης διεξόδου από την κρίση».
ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!