ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ 15%!ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ "ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ" ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!
ΖΗΜΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ Η ΔΕΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ!!!
Σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα κυμανθούν στο 15% για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών, προσανατολίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 η κυβέρνηση.
Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος, αφού πρώτα βέβαια γνωμοδοτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το ύψος της αναπροσαρμογής των τιμολογίων. 
Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαβεβαίωνε τον περασμένο Νοέμβριο πως οι μεσοσταθμικές αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης θα είναι κάτω από το 19% που αρχικά ζητούσε η ΔΕΗ, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το κόστος παραγωγής της επιχείρησης να έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, σε πρόσφατη επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, επισημαίνει ότι μεσοσταθμικές αυξήσεις μικρότερες του 15% για το 2012 θα οδηγήσουν την επιχείρηση σε ζημιές. Αυτό, κατά τον κ. Ζερβό, θα έχει ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μην μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να φέρει σε πέρας τις επενδύσεις της, να καταρρεύσει η μετοχή της και όταν επιχειρηθεί να πουληθεί, το τίμημα να είναι υπερβολικά χαμηλό.

Ωστόσο, ακόμη και εάν η μεσοσταθμική αύξηση κρατηθεί κάτω από το 15%, η επιβάρυνση που θα έχουν τα οικιακά τιμολόγια και ιδιαίτερα οι μικρές καταναλώσεις θα είναι κατά πολύ υψηλότερες.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Εάν γίνει δεκτή η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων κατά τρόπο που να αντανακλά τις κοστολογικές μεταβολές στη ΔΕΗ, τότε η πρώτη αύξηση θα γίνει στην αρχή του νέου έτους και η δεύτερη από 1ης Ιουλίου 2012.

Εκτιμάται πάντως ότι η αύξηση του 2012 θα πέσει στο σύνολο των καταναλωτών, καθώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα καύσιμα και ειδικά η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής της ΔEH, εξανεμίζοντας τις αναμενόμενες μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ
Αύξηση της τάξης του 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό μήνα κατέγραψε το Νοέμβριο η καθαρή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΔΕΣΜΗΕ.

Συνολικά η ζήτηση διαμορφώθηκε το μήνα Νοέμβριο στις 4,25 εκατ. μεγαβατώρες.

Η ζήτηση προϊόντων υψηλής τάσης από τις μεγάλες βιομηχανίες κατέγραψε πτώση 3,6% σε ετήσια βάση, ενώ αν εξαιρεθεί η υψηλή τάση, η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 9,3% ετησίως.

Το φυσικό αέριο, ο λιγνίτης και οι ΑΠΕ ενισχύθηκαν κατά 62%, 22% και 6% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα υδροηλεκτρικά υποχώρησαν κατά 68%.
απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!