ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ'' ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ''ΚΑΡΤΕΛ'' ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ!

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟ 01.01.2012 - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΑΝΑΣΤΟΛΕΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΠΑΡΑΖ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΝ"!
Στην πλήρη "απελευθέρωση" του κλάδου των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δ.Χ. προχωράει η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, από 1η Ιανουαρίου 2012.
Αυτά προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε εντελώς αφινδιαστικά χθες στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.
Βάσει της τροπολογίας καταργείται η μεταβατική περίοδος σταδιακής απομείωσης της αξίας των αδειών (έως 30 Ιουνίου 2013) που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος της κυβέρνησης ΓΑΠ (Ν. 3887/2010). Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με βίαιη απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων (σσ άδεια) από το κράτος.
Το ύψους του εφάπαξ ποσού που θα κληθολυν να καταβάλουν όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν νέα άδεια φορτηγού ή βυτιοφόρου Δ.Χ. θα οριστεί με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών.
Η τροπολογία Βορίδη, ουσιαστικά σημαίνει πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την γρήγρορη καρτελοποίηση του κλάδου των οχημάτων Δ.Χ, ένα "έργο" που άφησε "στη μέση" η κυβέρνηση ΓΑΠ.
Φορείς που γνωρίζουν τον κλάδο κάνουν λόγο για μια γονατισμένη από ητν κρίση αγορά όπου κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα εισερχόταν προκειμένου να έχει κάποιο λογικό εισόδημα. Έτσι η απελευθέρωση, αφορά πρωτίστως τις μεγάλες εταρείες που θα μπορέσουν να αγοράσουν ένα "κάρο άδειες" έναντι πινακίου φακής με σκοπό να "καθαρίσουν" τους "μικρούς παίκτες" γονατίζοντας τους εντός μιας υπερκορεσμένης αγοράς .
Το βέβαιο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, θα είναι η μεσοπρόθεσμη δημιουργία ενός "καρτέλ" στο οποίο θα κυριαρχούν μια χούφτα εταιρείες.
Έρχεται θύελλα σε όλα τα επαγγέλατα
Τόσο το περιεχόμενο της τροπολογίας Βορίδη, όσο και η αφινιδιαστική κατάθεσή της σε εορταστική, μάλιστα, περίοδο αποτελεί σαφές μήνυμα προς όλους όσους δραστηριοποιούνται στα λεγόμενα, "κλειστά" επαγγέλματα.
Όλα δείχνουν, πως η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι αποφασισμένη να ανοίξει ένα - ένα τα κλειστά επαγγέλματα εναρμονιζόμενη πλήρως με τους στόχους του μνημονιακού προγράμματος, παρά τις επιμέρους αμφιθυμίες (πχ ταξί). Με αυτήν την έννοια, οι επαγγελματίες οφείλουν να καταλήξουν σε γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με το "πού το πάνε" τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ).
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι μεταφορείς
Από τη μεριά τους οι μεταφορείς είναι εξοργισμένοι λόγω και του εμπαιγμού τους από τον Μ. Βορίζη. Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Δ.Χ. Γιώργος Τσάμος  «Άλλα είχαμε συμφωνήσει με τον υπουργό και άλλα έκανε. Συζητούσαμε να βρούμε μια λύση μετά τις γιορτές και εκείνος μας αιφνιδίασε».
Όλα δείχνουν πως οι μεταφορείς προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διάρκειας, (αντίστοιχες με αυτές του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2010), οι οποίες αντικειμενικά θα "σμίξουν" με το γενικότερο κλίμα οργής και κινητοποιήσεων στην ελληνική κοινωνία.

απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!