ΓΑΠ: ΟΧΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΜΕΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΓΑΠ - ΦΕΥΓΕΙ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ!
ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΑΠ - ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, συνεχιζόταν, ραγδαίες υπήρξαν οι εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΑΠ φέρεται να είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός!
Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε, όμως, ότι θα παραμείνει Πρόεδρος του κόμματος έως και μετά τις εθνικές εκλογές, οπότε θα γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για να δρομολογήσει τις εξελίξεις εκλογής νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.  Με τον «σχεδιασμό» αυτό φέρεται, κατά ορισμένες αδιασταύρωτες πληροφορίες, να έχει συμφωνήσει και ο Ευ. Βενιζέλος, με τον οποίο ο ΓΑΠ επικοινώνησε για να τον ενημερώσει πριν το Πολιτικό Συμβούλιο.
Εφ’ όσον οι πληροφορίες για τις ως άνω θέσεις του ΓΑΠ επιβεβαιωθούν απολύτως, τότε, μάλλον, αποτελούν ένα περίπλοκο κουβάρι, παρά «καθαρή» λύση στο ηγετικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ.
Οι θέσεις του ΓΑΠ μοιάζουν με εκείνον που φεύγει, μένοντας και μένει, φεύγοντας!!!
Όλα δείχνουν ότι με αυτές τις θέσεις του ΓΑΠ για το ηγετικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μάλλον τα κρισιακά φαινόμενα στο χώρο αυτό θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.
Αυτό άλλωστε υποδηλώνεται και από τη σκληρή επίθεση με έντονους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που δέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, μετά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο, από πολλά μέλη του οργάνου, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ν. Σαλαγιάννης και η Τ. Αντωνίου, τα οποία πήραν το λόγο στη συνέχεια.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε συμφέροντα, που, όπως είπε, υπονόμευσαν την πορεία της κυβέρνησης του.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να είπε τα εξής:
«Δεν είμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.»
Στη συνέχεια, ο ΓΑΠ ανέφερε τρία παραδείγματα:
1) Του εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος όπως είπε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δωθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τραπεζας.” Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. “Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο”, είπε ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Ψυχάρη, “ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης.”
2) Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.
3) Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας.
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ
Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Π. Ψυχάρης, αναφερόμενος στα όσα του καταμαρτύρησε ο ΓΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!
»
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης είχε δηλώσει στον Βήμα 99,5 ότι «σήμερα ο πρόεδρος θα καταθέσει καθαρή και ολοκληρωμένη θέση».

Αντίθετα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι ο Γ.Παπανδρέου όχι μόνο πρέπει να μείνει στην ηγεσία του Κινήματος, αλλά να είναι και αυτός που θα το οδηγήσει στις εκλογές, γιατί πρέπει να κριθεί από το λαό.

Την ανάγκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ αυτοκριτική και να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου.

«Αν ο κ.Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης. Πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία πριν τις εκλογές» είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται και απολογισμός και προγραμματική, ρεαλιστική, υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και φυσικά με πρωτεύον το θέμα της ηγεσίας».

Tην αντίθεσή του με την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

«Πιστεύω ότι τα κόμματα δεν βγαίνουν στη γύρα για να εκλέξουν προέδρους, όργανα κλ. Έχουν οργανώσεις, έχουν μέλη, τα οποία συζητούν, χαράσσουν όλοι μαζί, από πάνω μέχρι κάτω, στρατηγικές, την πολιτική τους, τα προγράμματά τους και συνέρχονται μετά με εκπροσώπους στα συνέδρια των κομμάτων, που είναι 500- 600 άτομα.»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!