ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13ου - 14ου ΜΙΣΘΟΥ & ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!
ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ PSI ΣΤΟ EUROGROUP!
Να δέσουν χειροπόδαρα τα κόμματα τηςσυγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου(ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) επιχειρούν οιευρωεταίροι.
Όπως έγινε γνωστό, στη χθεσινή συνεδρίασητου Eurogroup, έγινε σαφές ότι για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, οι εταίροι της συγκυβέρνησης θα πρέπει να δεσμευθούν ρητά και γραπτώς για το νέο μνημονιακό πρόγραμμα και τα συγκεκριμένα μέτρα που αυτό θα περιλαμβάνει.
Έγινε μάλιστα σαφές, ότι οι ως άνω δεσμεύσεις θα αφορούν και την περίοδο μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Επίσης, το Βήμα της Κυριακής ανέφερε ότι ο Λ. Παπαδήμος έχει ήδη ενημερώσει τους ΓΑΠ - Σαμαρά - Καρατζαφέρη, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους, ότι η τρόικα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ζητήσουν τις υπογραφές τους για το νέο μνημόνιο και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει
 Η συγκεκριμένη απαίτηση σίγουρα προκαλεί πολλά προβλήματα στα τρία κόμματα του μαύρου μετώπου, όχι φυσικά λόγω τυχόν ουσιαστικών διαφοροποιήσεων και διαφωνιών, με την κατεύθυνση που θα έχει το νέο μνημονιακό πρόγραμμα.  
Είναι όμως εύλογο πως οι  "υπογραφές" θα επιτείνουν την εκλογική καταβαράθρωση των κομμάτων της αστικής καμαρίλας, δημιουργώντας παράλληλα το απαραίτητο "κίνητρο" ώστε οι εκλογές να μπουν στο γύψο μέχρι τον Οκτώβρη του 2013, δίνοντας διαρκή χαρακτηριστικά στο συντελούμενοκοινοβουλευτικό πραξικόπημα (σσ ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου τη στιγμή που η παρούσα Βουλή προέκυψε από εκλογές που διεξήχθησαν σε εντελώς διαφορετική συγκυρία). 
Ολοκαύτωμα σε ιδιωτικό τομέα - ΔΕΚΟ - τράπεζες
Εν τω μεταξύ τελειώνει σιγά - σιγά και το κρυφτούλι με τις επερχόμενες διαλυτικές και κατεδαφιστικές αλλαγές στα εργασιακά.
Συγκεκριμένα έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα βασικά σημεία του "κειμένου εργασίας" της τρόικας προς την συγκυβέρνηση Παπαδήμου, το οποίο ενσαρκώνει τα πιο τρελά όνειρα του ΣΕΒ καιεπίδοξων επενδυτών του εξωτερικού!
Στο κείμενο αυτό περιέχονται σαφείς υποδείξεις, σχετικά με τη λήψη βάρβαρων μέτρων στο σύνολο τουιδιωτικού τομέα, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.
Ιδιωτικός τομέας:
Οριζόντια κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού και αντικάταστασή τους από εθελοντικά μπόνους(!) του εργοδότη.... 
Όσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν ανανεώνονται θα μετατρέπονται αυτομάτως σε ιδιωτικές εντός έξι μηνών από τη λήξη τους. Η ρύθμιση αυτή παράλληλα με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των διαδικασιών της μεσολάβησης και της διαιτησίας (προσφυγή μόνο κατόπιν συμφωνίας εργοδότη - εργαζόμενου), θα οδηγήσει πολλούς εργοδότες στο να οδηγήσουν σε εκβιαστική κατάρρευση των εργασιακών αποδοχών δια της.. διολισθήσεως!
- Σε ότι αφορά τα ωράρια υποδεικνύεται η πλήρης "απελευθέρωση" των υπερωριών τα σαββατοκύριακα, τουλάχιστον για τον τουριστικό κλάδο. Επίσης προωθείταη ρύθμιση ώστε η μείωση του ωραρίου μέσω της μερικής απασχόλησης πρέπει να γίνεται μόνο μειώνοντας τις εργάσιμες ημέρες και όχι τις ώρες της ημερήσιας απασχόλησης.
- Περαιτέρω ξεχαρβάλωμα των όποιων ασφαλιστικών δικλείδων για τις ομαδικές απολύσεις
ΔΕΚΟ:
Καταργούνται οι ωριμάνσεις μισθών.
- Κατάργηση στην πράξη των συλλογικών συμβάσεων, με σύνδεση των αποδοχών του εργαζόμενου με την παραγωγικότητα.
"Πετσοκόβονται" οι παροχές (επιδόματα, μπόνους, κτλ.)
Αυξάνεται η εργασιακή ανασφάλεια, με το απαράδεκτο μέτρο της "εργασιακής κινητικότητας"(μεταφορές προσωπικού - με ποια κριτήρια;).
Μειώνεται το κόστος των υπερωριών, αφού θεωρείται "πολυτέλεια" σε σχέση με τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές... ιδιωτικές εταιρείες!
- Δραστική μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως και 40% (αν λάβουμε υπόψιν ότι το μέτρο σύγκρισης είναι για άλλη μια φορά ο "μεσαιωνικός" ιδιωτικός τομέας)
Μια τρύπα στο νερό με PSI
Σε μια "τρύπα στο νερό" φαίνεται ότι κατέληξε το χτεσινό (Δευτέρα 23/1) Eurogroup σε ότι αφορά τοPSΙ του ελληνικού χρέους.
Το μόνο το οποίο συμφωνήθηκε είναι πως μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, στόχος είναι να κατατεθεί στους ιδιώτες πιστωτές η επίσημη πρόταση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και του ιδιωτικού τομέα είναι η συμφωνία να έχει αποκρυσταλλωθεί μέχρι την ημερομηνία εκείνη.
Κουβέντα πάντως για την "ταμπακιέρα", που λέγεται βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η οποία πλέον αμφισβητείται ακόμα και από το ίδιο τo ΔΝΤ, το οποίο ζητάει και μεγαλύτερο πραγματικό κούρεμα, ήτοι χαμηλότερα επιτόκια, τώρα (ώστε το επόμενο  κούρεμα που θα περιλαμβάνει τα τροϊκανά δάνεια να ειναι μικρότερο) και ακόμα περισσότερα μέτρα λεηλασίας με έμφαση τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα!
Οι μέχρι τώρα διαρροές, κάνον απλώς λόγο για "ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση" σχετικά με τοPSI και το νέο μνημονιακό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Η τελική έγκριση των όρων του PSI αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου.
Είναι πάντως δεδομένο πως όποια εκδοχή του PSI και αν εφαρμοστεί, δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα του χρέους, καθώς ακόμα και αν η Ελλάδα είχε μηδενικό έλλειμμα, θα έπρεπε οι ρυθμοί ανάπτυξης να υπερβαίνουν το μεσοσταθμικό επιτόκιο δανεισμού, προκειμένου να μικραίνει ο λόγος χρέους/ΑΕΠ.
Αντιθέτως, με τα μνημονιακά προγράμματα λεηλασίας και χωρίς διαγραφή τουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η ως άνω σχέση, θα εκτροχιάζεται συνεχώς λόγω της μνημονιακής ύφεσης ενώ οι λαός και οι εργαζόμενοι θα λεηλατούνται στο όνομα της"ανταγωνιστικότητας"!
Τι λένε οι μέχρι τώρα διαρροές για τα επόμενα βήματα
Οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν εντατικά στο πλαίσιο της απόφασης της 26ης/27ης Οκτωβρίου (ονομαστικό κούρεμα ιδιωτών πιστωτών 50%).
Η τελική έγκριση των όρων (ουσιαστικά των επιτοκίων που αυξομειώνουν το κούρεμα σε όρους καθαρής παρούσας αξίας) θα αποκρυσταλλωθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου. Εκεί φαίνεται πως θα αποκρυσταλλωθεί και το επιτόκιο των νέων ομολόγων, με τη Γερμανία και το ΔΝΤνα θέλουν 3% και την συγκυβέρνηση Παπαδήμου... 4%...
Η συζήτηση στο Eurogroup συνεχίζεται, με άξονες το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο αιώνιας λιτότητας και τον μόνιμο μηχανισμό "στήριξης" (ESM) της Ευρωζώνης.
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!