ΠΩΣ ΤΟ PSI+ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!PSI+ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!
Οι επίσημες δηλώσεις των τελευταίων ημερών (Όλι Ρεν, Οικονομικό Επιτελείο) αλλά και οι πληροφορίεςπου διοχετεύονται κάνουν λόγο ότι πλησιάζει η συμφωνία για το PSI+ (κούρεμα δημόσιων ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες κατά 50%, στη βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου)
Δεν ξέρουμε αν οι αισιόδοξες αυτές τοποθετήσεις είναιακριβείς ή όχι. 'Όπως δεν γνωρίζουμε αν η συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων σε μια ενδεχόμενη Συμφωνία θα είναι εθελοντική ή όχι, πράγμα που δεν διευκρινίζεται επαρκώς και αιωρείται μια ασάφεια.
Για παράδειγμα, όχι εντελώς αδιασταύρωτες πηγές κάνουν λόγο ότι τα hedge funds (ιδιαίτερα κερδοσκοπικά κεφάλαια), σε αντίθεση με τον μεγάλο όγκο των τραπεζών, δεν είναι διατεθειμένα, παρότι κατέχουν το 40% περίπου των ελληνικών ομολόγων, να συμμετάσχουν εθελοντικά στο «κούρεμα», αφού, πέραν των άλλων, αν υπάρξει ελληνική πτώχευση θα πληρωθούν από τα CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου πτώχευσης)!
Αν η συμμετοχή δεν είναι εθελοντική αλλά θα καταστεί υποχρεωτική, τότε θα έχουμε πτώχευση της χώρας, το είδος της οποίας θα μένει προς διευκρίνιση!!!!
Σε κάθε περίπτωση, είτε χωρίς είτε με πτώχευση, το «κούρεμα» είναι έτσι κι αλλιώς εντελώς ανεπαρκές, ενώ και στις δύο περιπτώσεις, ιδιαιτέρως της πτώχευσης, θα επιβληθεί στη χώρα ένα«δρακόντειο» μνημόνιο με το πέρασμα της εξουσίας στην Ελλάδα, αλλοίμονο, ακόμα πιο σκληρά, στα χέρια της τρόικας!
Πέραν αυτών, αν οι κυρίαρχοι τροικανοί κύκλοι επιδιώκουν την ολοκλήρωση του PSI+ αλλά και οι τράπεζες ακολουθούν, αυτό οφείλεται σε ορισμένους ειδικούς λόγους, άκρως επωφελείς για τα συμφέροντα των τραπεζών.
Πρώτος λόγος είναι ότι οι Τράπεζες δεν χάνουν, σχεδόν, τίποτα, από ένα τέτοιο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος. Κι αυτό διότι τις απώλειες από το PSI+ έτσι κι αλλιώς τις υφίστανται, αφού θα γράψουν στους ισολογισμούς τους τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στην απομειωμένη αξία τους, ενώ από την άλλη τις όποιες αυτές ζημιές, που έτσι κι αλλιώς υποστούν, θα τις αναπληρώσουν με τιςανακεφαλαιοποιητικές ενέσεις που θα τους γίνουν από το δημόσιο, όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 40 δισ.!
Και αυτά τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να τα συνεισφέρει το δημόσιο, θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό από το ευρωπαϊκό ταμείο, ο οποίος θα καταστήσει«δώρο άδωρο» το κούρεμα του 50% του χρέους!
Όλα λοιπόν για τις τράπεζες!
Και το χειρότερο είναι ότι, μετά το «κούρεμα», όλο, σχεδόν, το χρέος του ελληνικού δημοσίου θα έχει περάσει από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.
Τι σημαίνει το ένα και το άλλο, το εξηγούμε για άλλη μια φορά.
 Η μεταφορά του ελληνικού ομολογιακού χρέους στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προβεί διαμέσου της νομικής οδού, σε απομείωση του βάρους του. Υπενθυμίζουμε πως τα δάνεια της τρόικα υπάγονται επίσης στο αγγλικό δίκαιο!
Το γεγονός πως τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο, δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να νομοθετήσει μονομερώς και αναδρομικά ώστε είτε να μειώσει (ή ακόμα και να διαγράψει πλήρως) την αξία τους, είτε να αποκλιμακώσει τα επιτόκιά τους, είτε τέλος να επιμηκύνει τηδιάρκεια αποπληρωμής τους. Αυτή η δυνατότητα δεν αξιοποιήθηκε από το ελληνικό αστικό πολιτικό κατεστημένο στην αρχή της κρίσης ενώ το PSI+ θα τις βάλει οριστική ταφόπλακαυποθηκεύοντας το μέλλον όλης της χώρας!
Έτσι οποιαδήποτε μελλοντική νομική διένεξη μεταξύ της χώρας και των πιστωτών της (τραπεζών, χωρών κλπ) θα εκδικαστεί βάσει του ιδιαίτερα φιλικού προς τους πιστωτές αγγλικού δικαίου, σε αγγλικά δικαστήρια τα οποία μπορεί να επιδικάσουν ακόμα και την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της χώρας ώστε να ικανοποιηθούν οι πιστωτές!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!