Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!22%  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ 32% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΩΣ 25 ΕΤΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
Η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22% (και 32% για τους νέους έως 25 ετών) θα μπορεί να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο ο κ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. «Η μείωση είναι δικαίωμα, αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη» είπε ως Πόντιος Πιλάτος, σε μια προσπάθεια ταυτόχρονα να αποποιηθεί τελικά τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την νέα αυτή επίθεση σε κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.Και κάπως έτσι αποκαλύπτεται πλήρως η συμπαιγνία κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοτών -με την ανοχή και κάλυψη της δικομματικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ- για την νέα επίθεση στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας .
Πριν δε στεγνώσει το μελάνι για τις μειώσεις στις επικουρικές ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειασθούν και νέες.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιβάλλει το νέο μνημόνιο στις συμβάσεις εργασίας το υπουργείο επισημαίνει ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.
Τραγικά, σε κάθε περίπτωση, είναι για τους εργαζόμενους τα όσα επιπλέον προβλέπονται στο μνημόνιο για πλήρη κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων και δικαίωμα μονομερούς ανατροπής των ατομικών συμβάσεων από τον εργοδότη.
Με εγκυκλίους θα εξειδικευτούν και τα υπόλοιπα θέματα που μένουν ανοιχτά -και δυστυχώς είναι πολλά αφού μιλαμε για εκ βάθρων ανατροπή των ισχυόντων μέχρι σήμερα- μετά τις ανατροπές που φέρνει στα εργασιακά ο νόμος για το νέο μνημόνιο.
Και όλα αυτά απ' ότι φαίνεται θα συμπαρασύρουν και το επίδομα ανεργίας που συνδέεται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και με τις υπόλοιπες παροχές-επιδόματα που συνδέονται με αυτόν.
Υπενθυμίζεται ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ψηφισθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, αλλά και για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
Η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο ο υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στους εργοδότες για την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. «Η μείωση είναι δικαίωμα αλλά όχι και υποχρέωση του εργοδότη», είπε χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια μπορεί εφόσον το επιθυμεί να μην την εφαρμόσει. Σημείωσε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με 20 παροχές που το ύψος τους συνδέεται με το κατώτατο μισθό. Δηλαδή ποιες θα ακολουθήσουν την μείωση και ποιες όχι. Ήδη έχουν εξαιρεθεί από τη μείωση το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό επίδομα. Σημειώνεται ότι στα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό είναι και το επίδομα ανεργίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!