Μεγάλη αναμένεται η αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Το παλλαϊκό αίτημα αυτή τη στιγμή είναι να πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα πολιτικά κόμματα που τη στήριξαν, να μην περάσουν τα μέτρα της πτώχευσης του λαού.
 

Κυριακή, 10:00. Μπορεί οι συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών να μην έδειξαν την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική της απεργίας του Οκτωβρίου, της τελευταίας απεργίας πριν την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου, αλλά απόψε στο Σύνταγμα η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική.

Από τις 4 το απόγευμα αναμένεται να βρεθούν στο κέντρο εργαζόμενοι και νέοι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Τα μηνύματα που έρχονται περιγράφουν μια διαφορετική σύνθεση του πλήθους από αυτή των πρωινών πορειών. Πολιτικά καλούν οι πάντες πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλεί η Αριστερά αλλά και η αντιμνημονιακή Δεξιά. Καλεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Πιθανότατα θα είναι μια τεράστια συγκέντρωση, που θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Το παλλαϊκό αίτημα αυτή τη στιγμή είναι να πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα πολιτικά κόμματα που τη στήριξαν, να μην περάσουν τα μέτρα της πτώχευσης του λαού. Αντικειμενικά αυτό οδηγεί σε προκήρυξη εκλογών. Άμεσα! Αυτή είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει ωστόσο να περιμένουμε ότι οι οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και το νέο μνημόνιο, η Γερμανία, οι τράπεζες, θα υποχωρήσουν τόσο εύκολα στη λαϊκή πίεση. 

Δεν είναι πεισμένος ακόμα ο λαός ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από το ευρώ και την Ε.Ε. Δεν είναι έτοιμος για την «παύση πληρωμών». Προετοιμάζεται όμως για μια μεγάλη ρήξη με την κυρίαρχη, την αστική πολιτική. Και θέλει να φωνάξει ένα ΟΧΙ στην τρόικα των δανειστών. Το πιο σημαντικό: Αρχίζει να ξεπερνά τον απροσδιόριστο φόβο της χρεοκοπίας με τον οποίο τον κρατούσαν μουδιασμένο. Και αυτό φέρνει σημαντικές μετατοπίσεις το επόμενο διάστημα, κοινωνικές και πολιτικές. Για αυτό είναι κρίσιμο να συναντηθούν οι μαχόμενες πολιτικές δυνάμεις του κινήματος σε ένα Μέτωπο, που όπως και αν το ονομάζει ο καθένας, πρέπει να έχει ιδεολογικό και αποφασιστικό πολιτικό, ηγετικό ρόλο.

απο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!