ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΤ - ΔΕΛΤΑ - ΔΙΑΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑΤΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ!
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει διάταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία εισήχθη σήμερα για συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή, στην Βουλή. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 20 του σχεδίου νόμου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία, προτείνεται :'' Για τα αδικήματα που διώκονται κατ ' έγκληση (προσωπική σημείωση, όπως για παράδειγμα η απλή εξύβριση ή η απλή σωματική βλάβη), και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξαιτίας αυτών, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 275, 409 - 413 και 417 - 429 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας''.
Στην ουσία, καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα διαπραχθέντα από τους αστυνομικούς και τις υπόλοιπες κατηγορίες των Σωμάτων Ασφαλείας όπως περιγράφεται η διαδικασία αυτή, στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δυνητικά και επειδή ούτως ή άλλως, οι χρόνοι εκδίκασης υποθέσεων που εμπλέκονται άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ''ελαστικοί'' και προκύπτουν καθυστερήσεις, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραγραφές, ήδη πριν από την πρώτη συζήτηση στο ακροατήριο (και επειδή παύει να υφίσταται αυτόφωρη διαδικασία).

Αυτή είναι η επαίσχυντη διάταξη
"Για τα αδικήματα που διώκονται κατ ' έγκληση, και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξαιτίας αυτών, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 275, 409 - 413 και 417 - 429 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας''.
Δείτε όλο τον Κωδικά Ποινικής Δικονομίας πατώντας εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!