EUROGROUP: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ''ΘΗΛΙΑ'' ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ EUROGROUP ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Σε συμφωνίανεοαποκιοκρατικής κηδεμονίας της χώρας καιεξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας, κατέληξε η χθεσινή 15ωρη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία αυτή, υπερβαίνει ακόμα και τις πλέον απασιόδοξες εκτιμήσεις, σχετικά με τη φύση και το χαρακτήρα που θα έχει το νέο τροϊκανό πακέτο, δηλαδή το PSI - νέο μνημόνιο - νέα δανειακή σύμβαση.
Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ, προβάλλουν τα δήθεν "θετικά" της συμφωνίας όπως το μέγεθος της νέας τροϊκανής δανειοδότησης  και το κούρεμα του χρέους κατά €107 δις. Την ίδια, όμως, στιγμή υποβαθμίζουν, αν δεν αποκρύπτουν ωμά, τόσο τα μέτρα νεοαποκρατικής κηδεμονίαςκαι "τριτοκοσμοποίησης" του κόσμου της εργασίας, όσο και το γεγονός πως το "κούρεμα", πέρα από τα αρνητικά του στοιχεία (αγγλικό δίκαιο κλπ), δεν δίνει καμία απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας.

Ας δούμε όμως τα κύρια σημεία της επαίσχυντης συμφωνίας του Eurogroup
- Ο περίφημος ειδικός κλειστός λογαριασμός για τον οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση, λαμβάνει τηνπλέον αποκρουστική μορφή του, καθώς εκεί θα προκαταβάλλεται από το ελληνικό δημόσιο, ποσό ίσο με τα τοκοχρεολύσια του επόμενου τριμήνου!!! Επισημοποιείται, έτσι επί της ουσίας η προτεραιότητα των πιστωτών, έναντι του ελληνικού λαού, καθώς όλα δείχνουν πως θα υπάρχειαυτόματο "κόψιμο" δαπανών στην περίπτωση που μετά την πίστωση του ειδικού λογαριασμού, δεν υπάρχει επάρκεια πόρων για να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες (μισθοί, υγεία, παιδεία κλπ).
- Επιπλέον, το κείμενο της απόφασης του Eurogroup, προβλέπει ρητώς, την υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει προτεραιότητα στην εξόφληση των πιστωτών, ενώ αυτή η ρύθμιση θα ενσωματωθεί και στο ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς στην αναθεώρησή του το 2013). Πρόκειται για έναν πραγματικό βιασμό της ελληνικής έννομης τάξης καθώς αυτό θα σημαίνει, πως μέχρι και το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει πως οι πιστωτές έχουν μεγαλύτερη αξία από ότι ο λαός της χώρας. Πλέον, και επισήμως, όσοι ζουν στην Ελλάδα, θα δουλεύουν για να πληρώνουν πρώτα και κύρια τα τοκοχρεολύσια! 
Τί προβλέπει η συμφωνία για το "κούρεμα"
Σε συμφωνία με τους ιδιώτες ομολογιούχους που εκπροσωπεί το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που διακρατούν ιδιώτες κατά 53,5% (ή 107 δισ. ευρώ) κατέληξε η κυβέρνηση μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.
Το ποσοστό του «κουρέματος» αυξήθηκε έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε κυρίως η γερμανική κυβέρνηση στο Eurogroup.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι 3,65% και οι τίτλοι αυτοί θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιo.
Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιωτών Πιστωτών του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ χαιρέτισαν τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα οδηγήσει στη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ (το 50% του εκτιμώμενου ελληνικού ΑΕΠ το 2011) και ότι επιπλέον θα μειώσει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους της χώρας κατά 150 δισ. ευρώ έως το 2020.
Τα μέλη της Επιτροπής των Ιδιωτών Πιστωτών θα εξετάσουν τις παραμέτρους της συμφωνίας, καθώς και την επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Το μέσο επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι 3,65% για το σύνολο των 30 ετών (που θα είναι η μέγιστη διάρκεια των νέων ομολόγων) και 2,63% ώς το 2020.
Θα ξεκινά από 2% για την περίοδο από το φετινό Φεβρουάριο ώς τον Φεβρουάριο του 2015, θα αυξάνεται σε 3% ώς τον Φεβρουάριο του 2020 και 4,3% έως τον Φεβρουάριο του 2042.
Η μείωση στην ονομαστική αξία θα είναι 53,5%, μεγαλύτερη δηλαδή από το 50% που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, η ζημία υπολογίζεται στο 75%.
Το υπόλοιπο 31,5% θα δοθεί σε 20 νέα ελληνικά ομόλογα, λήξεως 11-30 ετών και το υπόλοιπο 15% σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα του EFSF.
Οι κ.κ. Νταλάρα και Λεμιέρ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 11:00 (ώρα Ελλάδος), όπου και θα παρουσιάσουν αναλυτικά τη συμφωνία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!