ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ (ΑΕΠ)ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΑΕΠ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
ΤΟ 2012 ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΕΤΝΑΜ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
«Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» είναι ο τίτλος αποκλειστικού άρθρου της γερμανικής έκδοσης των "Financial Times" που δημοσιεύεται σήμερα και αναφέρει ότι το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα των ΑΕΠ του Περού, του Βιετνάμ και Μπαγκλαντές.
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo, για να τονίσει ότι το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.
«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ», επισημαίνει ο ερευνητής του Ifo Στέφεν Έλστνερ.
Η εφημερίδα αποδίδει την δραματική πτώση του ελληνικού πλούτου στην κρίση χρέους.
«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει και σημειώνει ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση,την πέρασα ν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και
το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέσηκάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη.
«Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας», τονίζει ο Μπάρι 'Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.
 απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!