ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ! ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 40% Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ!ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ!
Εντείνεται η φορολεηλασία στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να εξισωθεί στο80% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, απογειώνοντας την τιμή έως και 40%! Με βάση τις σημερινές τιμές, αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αυξηθεί κατά 30 εώς 40 λεπτά η τιμή ανά λίτρο, και από 15 Οκτωβρίου η λιανική τιμή θα φτάσει το 1,40 ευρώ!
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα ο αναπλ. υπουργός Π. Οικονόμουεμπαίζειτον λαό λέγοντας ότι το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί φέτος δεν θα είναι «φιλοδώρημα». Το επιτελείο του ΥΠ.ΟΙΚ. προβλέπει ότι θα τεθούν πολύ αυστηρά εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για την χορήγηση του βοηθήματος, και αυτό θα σημαίνει τον αποκλεισμό της τεράστιας πλειοψηφίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Επίσης, ενώ ο αναπλ. υπουργός, με σχετική του δήλωση -σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για τους καταναλωτές- άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό εξίσωσης κάτω από 80% αν τα φορολογικά έσοδα βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού έχουν ικανοποιητική πορεία, ουσιαστικά προϊδεάζει για νέες μελλοντικές αυξήσεις καθώς είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη – μέσα στην ύφεση – η αρνητική πορεία των φορολογικών εσόδων.
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συνδέει αυθαίρετα το ποσοστό της εξίσωσης του ειδικού φόρου με την πορεία των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού, δημιουργώντας ένα νέοαπαράδεκτο φορομπηχτικό μηχανισμό που πλήττει εκ νέου τα λαϊκά στρώματα στη προμήθεια αυτού του αγαθού πρώτης ανάγκης, όταν μάλιστα θα έπρεπε να εξετάζεται όχι η αύξηση του συντελεστή, αλλά η μείωση του και ειδικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτιναχθεί, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης θα υπάρξει και αποκλιμάκωση στην τιμή του, η οποία υπολογίζεται στο 8%. Να τονιστεί ότι, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού επωμίζεται άδικα και τεράστια φορολογικά βάρη, το πετρέλαιο για τα πλοία των εφοπλιστών παραμένει παντελώς αφορολόγητο, και τροφοδοτεί την εξωφρενική κερδοφορία τους!
Η δήθεν πάταξη του φαινόμενου της φοροδιαφυγής και της λαθραίας διακίνησης καυσίμωνχρησιμοποιείται σαν όχημα για την νέα φορολεηλασία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών – η οποία φέρει και την κύρια ευθύνη για την μη είσπραξη των φόρων από τα πετρελαιοειδή - παρουσίασε χθες (3/4/2012) στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.
Οπως είπε ο Χ. Θεοχάρης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, «μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα σε λιγότερο από ένα έτος αν δεν αφήσουμε την μπάλα να πέσει». Προσέθεσε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων κοστίζει στον προϋπολογισμό απώλεια εσόδων από 500 εκατ. ευρώ έως 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, χωρίς να υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!