ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΙΩΤΗΣ
Η διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη εκλογική μάχη θα φέρει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ σεκεντρικό κυβερνητικό ρόλο αλλά και όλη την Αριστεράκομμουνιστική και μη κομμουνιστική, στο προσκήνιο και μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις.

Αυτό απαιτεί να επιτευχθεί, έστω μετεκλογικά, εκείνο που δεν μπόρεσε να γίνει προεκλογικά: ένα μεγάλο, ριζοσπαστικό, αριστερό, προοδευτικό μέτωπο.

Η εκλογική επικράτηση, όμως, της Αριστεράς καθόλου δεν σημαίνει οτι ανοίγει μετεκλογικά έναςανέφελος δρόμος.
Όσοι, ενδεχομένως, σπέρνουν αυταπάτες στον ελληνικό λαό, κινδυνεύουν να θερίσουν θύελλες. 
Η επιλογή ακύρωσης των μνημονίων, των αντίστοιχων εφαρμοστικών νόμων και καταγγελίας τωνδανειακών Συμβάσεων είναι επιλογή σύγκρουσης με τους κυρίαρχους της ΕΕ, η οποία δεν μπορεί να αποφευχθεί, όσοι ελιγμοί και κατάλληλες τακτικές κινήσεις και αν γίνουν.
Η σύγκρουση αυτή υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αποφευχθεί: Αν η ριζοσπαστική Αριστεράαναδιπλωθεί πλήρως και εγκλωβιστεί σε μια διαπραγμάτευση του μνημονίου αποδεχόμενη στην ουσία, ευθέως ή σιωπηρά, τη διατήρηση του πλαισίου του.
Μια τέτοια αναδίπλωση, χοντροκομμένα «κωλοτούμπα», υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τρόπων και μορφών για να επισυμβεί.

Εφ' όσων αυτή η «αναδίπλωση» είναι εκτός σχεδιασμού, τότε αυτή η σύγκρουση, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κυρίως με τους επικυρίαρχους της ΕΕ, όχι μόνο θα είναι αναπόφευκτη αλλά και θα συνοδευτεί με προσωρινές δυσκολίες, οι οποίες είναι πιθανόν, πολλοί ισχυρίζονται το πιθανότερο, να ανοίξουν νέους, ελπιδοφόρους, αντιμνημονιακούς, προοδευτικούς ορίζοντες όχι μόνο στηνΕλλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Υπάρχει, όμως, και μια περίπτωση οι δυσκολίες αυτής της σύγκρουσης να είναι βραχυπρόθεσμαπολύ και τόσο μεγάλες, που είναι δυνατόν να επιφέρουν προσωρινά απότομη νέα επιδείνωση της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης.

Αυτή η περίπτωση είναι όταν η Τρόϊκα, μπροστά στην απόφαση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να ακυρώσει το μνημόνιο, προχωρήσει σε αναστολή των δόσεων και τελικά της χρηματοδότησης.

Όσο κι αν μια τέτοια περίπτωση μοιάζει μη πιθανή, δεν μπορεί να αποκλειστεί!

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει καμιά άλλη επιλογή παρά να διακόψει άμεσα την αποπληρωμή του χρέους, πρώτα απ' όλα του εξωτερικού και να προχωρήσει γρήγορα στην έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος.

Δεν πρέπει να κρύψουμε από το λαό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πολύ περισσότερο τις προσωρινές αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια χειροτέρευση της κατάστασης.

Και δεν πρέπει να το κρύψουμε γιατί μόνο με ακέραιη την αλήθεια, χωρίς ωραιοποιήσεις και αποκρύψεις, θα μπορεί τόσο η Αριστερά και κυρίως ο λαός, να ανταπεξέλθει, χωρίς αιφνιδιασμούς, τα προβλήματα, δείχνοντας αντοχή και επιμονή, προκειμένου γρήγορα να ανοίξουν νέοι στέρεοι και μακροχρόνιοι ανακαμψιακοί και ανορθωτικοί δρόμοι!

Η αλήθεια είναι δύναμη. Απέναντι στην βρώμικη τρομοκρατία και το άθλιο εμπόριο φόβου των κυρίαρχων κύκλων, η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα πρέπει να αντιτάξει ειδυλλιακές εικόνες ή ανούσιους εξωραϊσμούς.

Δεν το χρειάζεται!

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο σκοτεινός δρόμος του μνημονίου δεν έχει τέλος και διέξοδο, ενώ ο προοδευτικός δρόμος της ακύρωσης των μνημονίων και της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, όσες ενδεχομένως δυσκολίες και αν εμπερικλείει, οι οποίες ενδεχομένως να είναι σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά μεγάλες, είναι προσωρινές και θα ανοίξουν γρήγορα λεωφόρους ελπίδας, ανόρθωσης, εθνικής ανεξαρτησίαςπαραγωγικήςκοινωνικήςοικολογικής καισοσιαλιστικής προοπτικής.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, γιατί αυτός θα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσει αλλά και να αγωνισθεί και να μοχθήσει για να περάσει η χώρα απέναντι, για ένα νέο μέλλον!
απο την ΙΣΚΡΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!