ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 
Σφοδρές συγκρούσεις εξελίχθηκαν το μεσημέρι έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Σήμερα το πρωί 40 περίπου απεργοσπάστες και διοικητικάστελέχη της εταιρείας, με την συνδρομή της αστυνομίας, επιχειρώντας να μπουν στο εργοστάσιο για να σπάσουν την απεργία και να εργαστούν, επιτέθηκαν στους απεργούς με αποτέλεσμα δύο από αυτούς και ο γραμματέας του σωματείου να τραυματισθούν και να μεταφερθούν στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Αυτή την ώρα γίνεται κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην Πύλη του εργοστασίου και να στηρίξει την περιφρούρηση.
Η απεργία στην Χαλυβουργία Ελλάδας διανύει την 235η ημέρα, μετά την απόφαση της πλειοψηφίαςτων εργαζομένων για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι απεργοί χαλυβουργοί με τον επίμονο καιδίκαιο αγώνα τους διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία καθώς επίσης και την απόφαση για μείωση του ωραρίου από 8ωρο σε 5ωρο και παράλληλη μείωση των αποδοχών κατά 40%!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Οι φωτιές στη πύλη της χαλυβουργίας δεν θα σβήσουν!
Όλοι από τώρα και ως το βράδυ στη πύλη του εργοστασίου. Αύριο το πρωί στις 6 πμ
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποία με τη χρήση απεργοσπαστικού μηχανισμού επιχείρησε σήμερα να σπάσει την απεργία των εργατών, χρησιμοποιώντας βίαιες μεθόδους και στέλνοντας τρεις απεργούς στο νοσοκομείο.
Παράλληλα ο Μάνεσης προχώρησε σήμερα στην εκδικητική και παράνομη απόλυση του απεργού Χάρη Μανώλη, που είναι πρόεδρος της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας του εργοστασίου.
Με τις κινήσεις αυτές η εργοδοσία εντείνει την επίθεση ενάντια στους χαλυβουργούς μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη την απεργία.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να σταθούν στο πλάι των απεργών. Η περιφρούρηση της απεργίας υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
 
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Β' Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικήρη και Μάρκο Μπασιούκαεπισκέφθηκε σήμερα του απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Μετά την επίσκεψη ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι αγωνίζονται για 235 ημέρες ενάντια στις μαζικές απολύσεις 120 συναδέλφων τους και στην επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει με εκ περιτροπής εργασία κατά 40% τους μισθούς τους.
Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας η οποία με δικαστικές προσφυγέςγια να βγει παράνομη η απεργία, με βιομηχανία μηνύσεων και με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που σήμερα έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις απεργούς, προσπαθεί να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Εργασίας για να αναγκαστεί επιτέλους η εργοδοσία να συζητήσει με το σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.
Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της χώρας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Χ. ΜΑΝΩΛΗ
Καταγγέλουμε εκδικητική απόλυση του αγωνιστή Χάρη Μανώλη και τον απεργοσταστικό μηχανισμό της εργοδοσίας στην Ελ. Χαλυβουργία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού να σπάσει την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών από τους τραμπούκους της εργοδοσίας. Είναι φανερό ότι είδαν το σχηματισμό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σαν πράσινο φως. Δε θα καταφέρουν ούτε με αυτόν τον τρόπο όσα δεν πέτυχαν πριν με απειλές, με εκβιασμούς, με δικαστικές αποφάσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει επίσης την απόλυση από την "Ελληνική Χαλυβουργία" του αγωνιστή συνδικαλιστή απεργού και προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της επιχείρησης, Χάρη Μανώλη, υποψηφίου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο τρόπος που έγινε η απόλυση μόνο του Χ. Μανώλη κάνει σαφές ότι πρόκειται για εκδικητική απόλυση για την πολιτική στράτευση και τη συνδικαλιστική δράση του σ. Μανώλη. Αποτελεί στοχοποίηση όχι μόνο των εργατικών αγώνων αλλά και της στράτευσης στην αντικαπιταλιστική Αριστερά. Είναι γελασμένος όμως ο Μάνεσης ότι με αυτό τον τρόπο θα κάμψει την αγωνιστικότητα και την απόφαση και των χαλυβουργών και ολόκληρου του κινήματος. Ο αγώνας των Χαλυβουργών είναι ηρωικός, έχει τις πλάτες όλου του εργαζόμενου λαού, θα είναι και νικηφόρος. Ό,τι και να κάνουν στο τέλος θα πάρουν πίσω τις απολύσεις:
· Όλοι στη Χαλυβουργία αύριο Παρασκευή 22/6, στις 6πμ, δίπλα στο σωματείο και τους απεργούς
· Άμεση ανάκληση της απόλυσης του Χ. Μανώλη και όλων των απεργών Χαλυβουργών
· Νίκη στο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών
· Ενότητα, αγώνας και αλληλεγγύη - κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές - το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!

ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ...

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ!